Publiserte artikler

Vitenskap bygger på tro

Humanist Lars Alm viser hvor galt det går når man blander tro og vitenskap. Som i hans støtte i BT 22. april til Elin Sebjørnsens kommentarer om religion som «gammeldags» og at «utdannelse og opplysning erstatter religiøs tro». For Alm viderefører trosbaserte misforståelser som at «Vitenskap og tro har aldri vært og vil aldri være forenlig». Inntrykket blir ikke bedre med overskriften «På tide å kalle religion hva det virkelig er: Overtro».

Publisert: Dagen
- 07. Mai 2021

«Men da blir jeg jo satt i bås med…..»

Har du hatt lyst til å si noe om problemer med integrering, men latt være for ikke å bli tatt til inntekt for innvandringsfiendtlige syn?

Publisert: Øyvind Håbrekke, Kort på fredag
- 07. Mai 2021

Verden blir ikke den samme

Verden blir ikke som den var før pandemien, og det skyldes mer enn Korona. For mens vi trofast holder ut på hjemmekontoret, pågår teknologirevolusjonen som radikalt kommer til å endre livsvilkårene våre.

Haaland, Hermund -
Publisert: Kort på fredag
- 30. April 2021

Skaperkraft 10 år – en milepæl er nådd

Vi har oppnådd mye, men ser større muligheter! I dag er Skaperkraft 10 år. Hermund har vært byggmester. Her tar han frem noen høydepunkter og peker på mulighetene.

Publisert: Hermund Haaland
- 28. April 2021

Diskriminerende byutvikling

Velger det offentlige å forskjellsbehandle nabolag? I USA er det avdekket systematisk forskjellsbehandling og rasisme i byplanleggingen.

Publisert: Bergens Avisen, Filip Rygg
- 25. April 2021

Tillit – øverst i næringslivets verktøykasse

Ukas viktigste kronikk sier at norsk næringsliv trenger mer tillit og mer kall.

Publisert: Kort på fredag
- 16. April 2021

Er gudstro et tankefengsel?

1700-tallet var preget av ufrihet, urettferdighet og forskjeller. Til gjengjeld var gudstroen sterk. Dermed kan en lærebok som Relevans 8 (Gyldendal 2020) i samfunnsfag for ungdomstrinnet hevde at folk var fanget i et tankefengsel: Slike forskjeller hadde Gud bestemt.

Publisert: Kort på fredag
- 09. April 2021

Kristen tro er ikke konspirasjonstro

Kristne har ikke lettere for å tro på konspirasjonsteorier enn andre, men noen teorier får lettere støtte av kristne. Hva er grunnen? Hvordan kan vi møte konspirasjonstro i våre forsamlinger?

- 05. April 2021

Good Friday!

Påskens budskap hadde fortjent en pressekonferanse i 2021.

Publisert: Filip Rygg
- 02. April 2021

Livet går ikke på skinner

​​​​​​​Er det én ting denne pandemien kan gi oss, så er det en god dose realitetsorientering. Livet går rett og slett ikke alltid på skinner.

Publisert: Kort på fredag
- 26. Mars 2021
1 - 10 av 250
1 2 3 4 5 ... 25 Neste
Powered by Cornerstone