Publiserte artikler

Styringspartiene taper – Kan SP og MDG sprenge blokkpolitikken?

Valgresultatet tyder på at det politiske landskapet er i endring. Høyre og AP kan miste grepet som de to statsbærende styringspartiene. Ser vi varige endringer i norsk politikk?

- 10. September 2019

Gud i grunnlova?

"Det er like vanskeleg å tenkja Gud og religion ut av rettshistoria som å frigjera rettshistoria frå økonomi, teknologi, filosofi og andre fundamentale fysiske eller mentale erfaringstypar." I den tredje artikkelen i Artikkelserie 2019 i JUBTI-prosjektet skriv Jørn Øyrehagen Sunde om korleis Gud og trusoppfatningane våre har prega norsk rett frå 1100-talet og fram til moderne tid.

- 27. August 2019

Olav den hellige - Når menneskesynet styrer historiefortellingen

Kanskje krever det en middelalderhelgen for at vi skal forstå hvem vi er. Denne artikkelen av Eirik A. Steenhoff er andre artikkel i Artikkelserie 2019 i JUBTI-prosjektet.

- 29. Juli 2019

Tusen år uten betydning?

Hvordan skal vi feire utviklingen av tusen år gamle hendelser som ble avgjørende for Norge som nasjon? Kanskje bør vi starte med å avlive noen myter? Noen av dem finner du til og med i skolebøkene. - Første artikkel i artikkelserie 2019 i JUBTI-prosjektet.

Publisert: Bjørn Are Davidsen
- 27. Juni 2019

Her er våre råd til Utviklingsministeren

Hvorfor bør regjeringen lage et eget program for bekjempelse av slaveri som del av utviklingspolitikken? Hvilke grep vil være mest effektive? Les vårt notat til statsråd Dag Inge Ulstein.

- 22. Juni 2019

Søk Skaperkrafts ledertrening

Vil du utvikle dine ledertalenter for å bygge og prege samfunnet? Vi vil invitere deg som er mellom 21 og 26 år til Skaperkrafts lederutviklingsprogram 2019/20.

Publisert: Skaperkraft.no
- 19. Juni 2019

Vil du elske deg selv til døden, og din neste så lenge følelsene varer?

Følelser kan gå over, skriver Sanna Sarromaa og foreslår å endre Kirkens vigselsrituale. Men kjærlighet kun basert på følelser handler mest om å elske seg selv.

Publisert: VG, Øyvind Håbrekke
- 19. Juni 2019

Hva kan oljemette Norge lære av Israel?

Vi i Norge må fremover raskt omstille oss fra dyp oljeavhengighet. Da har vi trolig mye å lære av Israel, som på få år har klatret til topps blant verdens mest nyskapende land.

Publisert: Finansavisen, Hermund Haaland
- 27. Mai 2019

Ja, vi elsker dugnad

Den norske dugnaden er ikke særlig frivillig, men den er viktig. Samtidig må vi la folk få snike seg unna.

Publisert: Bergens Avisen, Filip Rygg
- 21. Mai 2019

Jubileer – felleskapsbygging eller usunn nasjonalisme?

Forskningsminister Iselin Nybø har nå en sjelden mulighet til å legge grunnlag for viktige samtaler om store spørsmål, i tid hvor vi trenger nettopp det.

Publisert: Bjørn Are Davidsen, Øyvind Håbrekke
- 10. Mai 2019
1 - 10 av 250
1 2 3 4 5 ... 25 Neste
Powered by Cornerstone