Hvordan kan teologene bli mer synlige i samfunnsdebatten?

Hvordan kan teologene bli mer synlige i samfunnsdebatten?

28. Februar 2022

Kan den kristne etikken lære oss noe i klimakrisen? Hva kan kristen etikk og det kristne menneskesynet bidra med i spørsmål som fordeling, redigering av gener, wokekultur og migrasjon?

MF og Tankesmien Skaperkraft inviterer til seminar om teologiens plass i samfunnsdebatten.

Joel Halldorf, svensk teolog og kirkehistoriker, er i Norge kjent for sine debattinnlegg og bøker. Både VG, Aftenposten og andre medier publiserer hans tekster. Han har over flere år vokst frem som en kjent stemme i svensk offentlighet, blant annet som fast spaltist i Expressen og jevnlige intervjuer i nasjonale medier. Her gjør han teologiens språk og fortellinger relevant i de store spørsmålene i vår tid. Hvordan kom han dit? Hvordan skriver han tekstene slik at de når ut i de store mediene?

Halldorf vil innledningsvis dele sine erfaringer og sitt syn på teologiens betydning i samfunnsdebatten. Dette etterfølges av en samtale mellom Halldorf, Ragnar Misje Bergem (postdoktor MF) og Edel Marie Haukland (MF-student og kjent fra mediene fra sin fortid som ungdomspolitiker). Samtalen ledes av Øyvind Håbrekke, faglig leder i Skaperkraft.

Velkommen og kort introduksjon ved rektor Vidar Haanes.

Ingen påmelding.

Velkommen!

Seminaret holdes i auditorium 1 på MF vitenskapelig høyskole.

Del


Powered by Cornerstone