Tro og vitenskap - sammenheng eller sammenstøt?

Tro og vitenskap - sammenheng eller sammenstøt?

27. Januar 2021

Vi hører stadig om store konflikter mellom tro og vitenskap gjennom historien. Læremidler og populærvitenskap kan fortelle om Galilei, Darwin og andre forskeres kamp mot kirken. Men stemmer alt det vi hører?

Skaperkraft inviterer til ny onsdagslunsj og denne gangen får vi en samtale mellom Sverre Holm og Bjørn Are Davidsen om kirken og kristen tro har hindret utviklingen av moderne vitenskap. Er det et problem for en forsker å ha en religiøs tro?

Sverre Holm er professor i fysikk ved Universitetet i Oslo. Hans store interesse for vitenskap har ført til at han arbeider på en bok om vitenskapshistorie, der han også belyser om mellom tro og vitenskap står i sammenheng eller bare fører til sammenstøt. I denne samtalen får vi en liten smakebit av resonnementene han vil presentere i boka når denne lanseres.

Bjørn Are Davidsen er rådgiver i tankesmien Skaperkraft. Han er sivilingeniør med studiepoeng også i teknologi- og vitenskapshistorie, og har skrevet artikler og bøker om dette og en rekke andre tema.

 

Del


Powered by Cornerstone