#Slavetech

A snapshot of slavery in a digital age
06. Februar 2019

For å bekjempe moderne slaveri må vi forandre måten vi ser på slaveri i dag. Så lenge vår forståelse av slaveri ligger i fortiden, klarer vi ikke å se de forferdelige forbrytelsene som kan skje rett foran øynene på oss. I dag foregår mye av dette i «Cyberspace», en skyggefull digital verden som ligger utenfor våre lover og menneskerettighetskonvensjoner. Samtidig kan teknologi fra den pågående digitale revolusjonen også hjelpe oss å finne nye måter for å bekjempe det moderne slaveriet og befri de som er rammet.

I boka «#SlaveTech: A snapshot of Slavery in a Digital Age» utforsker Catharina Drejer og Kevin Bales blant annet denne nye (digitale) verdenen. Hver eneste dag bruker vi digitale verktøy som også kan være grunnleggende ressurser i kampen om å bekjempe det moderne slaveriet. Dersom du ønsker å lære mer dette potensialet, bør du lese denne boka.

Del
Catharina Drejerer rådgiver i tankesmien Skaperkraft.Slaveri, menneskehandel, menneskerettigheter, fattigdom, internasjonalt arbeid og teknologi er sentrale tema i hennes arbeid. Hun har en mastergrad i Slavery and Liberation ved University of Nottingham. Drejer har skrevet boka #Slavetech - a snapshot of slavery in a digital agesammen med professor Kevin Bales. Hun har tidligere forsket på menneskehandelfor The Netherlands Institute of Human Rightsog jobbet med europeisk forskning om barn og kriminalitet. Twitter: @CatharinaRD E-post: catharina[at]skaperkraft.no Mob: 48455262
Mer fra samme forfatter

Slaveri i pandemi

Alt tyder på at menneskehandelen øker under pandemien og gjør den enda mer skjult.

Publisert: Catharina Drejer
- 14. August 2020

Ta tak i egen rasisme

For å stå opp mot alle slags rasisme må vi aktivt jobbe med oss selv.

Publisert: Catharina Drejer
- 05. Juni 2020

Anti-Slavery Policies and Investments within Development

Publisert: Catharina Drejer
- 18. Juni 2019

«Tech for good» på sårbares bekostning

Teknologiske løsninger kan hjelpe mennesker i nød og fangenskap, men når teknologien svikter er det sårbare...

Publisert: Shifter.no, Catharina Drejer
- 25. Januar 2019

Teknologisk innovasjon bidrar til slaveri

Krigen i Kongo er ikke en etnisk eller religiøs krig. Det er en krig om ressurser. En stor del av...

Publisert: Vårt Land, Catharina Drejer
- 27. Desember 2018
Powered by Cornerstone