Den liberale familien

Faglig leder i tankesmien Skaperkraft, Øyvind Håbrekke bok-debuterer med en bok om foreldreskap, barnelovene og hva biologien skal ha å si.
09. Mars 2018

Hva er en mor? Våre oppfatninger av foreldreskapet er i endring. På minutter kan du ved hjelp av telefonen få kontakter i et globalt marked som kan hjelpe deg å få barn på alle tenkelige måter. Hva er farskap? Hva betyr biologien i vår tid? Hvilke rettigheter har barn? Arbeiderpartiet og Venstre åpner nå for at et barn kan få flere enn to juridiske foreldre. Vi må som samfunn ta stilling til hva vi mener om foreldreskapet.

Håbrekkes bok handler om hvordan vi som samfunn skal regulere morskap og farskap i en moderne virkelighet hvor du kan få barn på stadig nye måter. Boka går rett inn i de aktuelle diskusjonene om eggdonasjon og surrogati som har preget mediene de siste ukene. Dette er særlig aktuelt siden Stortinget akkurat nå behandler hvordan den fremtidige bioteknologiloven skal se ut, og Høyre har landsmøte med disse sakene som hovedtema rett over påske. Boka løfter perspektivet til en helhetlig diskusjon om foreldreskap i et samfunn der mye forandrer seg og mye er annerledes enn bare for en generasjon tilbake. 

Bestill boken ved å sende en mail til post@frekkforlag.no 

Del
Øyvind Håbrekke er faglig leder i tankesmien Skaperkraft. Håbrekke har lang politisk erfaring, blant annet som politisk rådgiver og statssekretær for statsråd Einar Steensnæs i Olje- og energidepartementet fra 2001–2004 og som statssekretær for statsråd Knut Arild Hareide i Miljøverndepartementet 2004–2005. Han var innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag i perioden 2009–2013, og satt i Stortingets familie- og kulturkomité. I tillegg til sin politiske erfaring har han også vært miljørådgiver i Norges Rederiforbund, prosjektleder i MARUT, assisterende direktør i Energi Norge og kommunikasjonssjef i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Twitter: @oyvindhaabrekke E-post: oyvind[at]skaperkraft.no Telefon:970 62 368
Mer fra samme forfatter

Forsvarer klimasaken sivil ulydighet?

Politikerne har sviktet sitt ansvar for klimaet. Men kanskje kan vi si det samme på flere områder?

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 24. November 2022

Feiringen er ikke avlyst

«Feiringen av rettsstaten er avlyst», skriver Harald Stanghelle etter at Riksadvokaten ba om frifinnelse...

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 27. Oktober 2022

Kan svakere sivilsamfunn og mer ytringsfrihet kombineres?

Kan politikerne overstyre idretten og trossamfunnene uten å svekke ytringsfriheten?

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 02. September 2022

Trenger vi noen tanker om menneskeheten?

Er det arbeidslivets behov som skal definere innholdet i skolen?

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 19. August 2022

Vi må snakke sammen

Vi må aldri glemme at veien til fred alltid går gjennom samarbeid og mellommenneskelig kontakt.

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 26. Juli 2022
Powered by Cornerstone