Den liberale familien

Faglig leder i tankesmien Skaperkraft, Øyvind Håbrekke bok-debuterer med en bok om foreldreskap, barnelovene og hva biologien skal ha å si.
09. Mars 2018

Hva er en mor? Våre oppfatninger av foreldreskapet er i endring. På minutter kan du ved hjelp av telefonen få kontakter i et globalt marked som kan hjelpe deg å få barn på alle tenkelige måter. Hva er farskap? Hva betyr biologien i vår tid? Hvilke rettigheter har barn? Arbeiderpartiet og Venstre åpner nå for at et barn kan få flere enn to juridiske foreldre. Vi må som samfunn ta stilling til hva vi mener om foreldreskapet.

Håbrekkes bok handler om hvordan vi som samfunn skal regulere morskap og farskap i en moderne virkelighet hvor du kan få barn på stadig nye måter. Boka går rett inn i de aktuelle diskusjonene om eggdonasjon og surrogati som har preget mediene de siste ukene. Dette er særlig aktuelt siden Stortinget akkurat nå behandler hvordan den fremtidige bioteknologiloven skal se ut, og Høyre har landsmøte med disse sakene som hovedtema rett over påske. Boka løfter perspektivet til en helhetlig diskusjon om foreldreskap i et samfunn der mye forandrer seg og mye er annerledes enn bare for en generasjon tilbake. 

Bestill boken ved å sende en mail til post@frekkforlag.no 

Del
Øyvind Håbrekke er faglig leder i tankesmien Skaperkraft. Håbrekke har lang politisk erfaring, blant annet sompolitisk rådgiver ogstatssekretærfor statsrådEinar SteensnæsiOlje- og energidepartementetfra 2001–2004 og somstatssekretær for statsrådKnut Arild HareideiMiljøverndepartementet2004–2005. Han var innvalgt påStortingetfraSør-Trøndelagi perioden2009–2013, og satt iStortingets familie- og kulturkomité. I tillegg til sin politiske erfaring har han også vært miljørådgiver i Norges Rederiforbund, prosjektleder i MARUT, assisterende direktør i Energi Norge og kommunikasjonssjef i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Twitter: @oyvindhaabrekke E-post: oyvind[at]skaperkraft.no Telefon:970 62 368
Mer fra samme forfatter

Uten sannhet – intet demokrati

Hvor farlig er det at en president lefler med konspirasjonsteorier? Denne uka lærte vi noe om det.

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 08. Januar 2021

Skaperkraft lanserer Sannhet 2.0

Uten sannhet, intet demokrati. Skaperkraft lanserer et nytt prosjekt, om sannhet.

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 25. November 2020

Ikke bruk hodet – Bruk munnbind!

Hvis du ennå ikke har blitt helt hekta på politikk, bør du følge med nå.

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 20. November 2020

Tillit til oljefondsjefen

Det er ikke sant at vi kan eliminere muligheten for interessekonflikter i en lederstilling. Tillit er...

Publisert: Øyvind Håbrekke
- 21. August 2020

Var metoo et blaff?

Dommen mot Weinstein har lagt grunnlaget for en bedre fremtid for kvinner på arbeidsplasser over hele...

Publisert: VG, Øyvind Håbrekke
- 02. Mars 2020
Powered by Cornerstone