Gud er tilbake!

I boken "Gud er tilbake" skriver fremtredende samfunnsdebattanter som Inge Lønning, Janne Haaland Matlary, Faruk Terzic, Magne Supphellen, Knut Arild Hareide, Bård Vegard Solhjell og Erik Solheim om hvordan religion vil påvirke vår fremtid. I salg fra 13. februar.
23. April 2013

«Dagens Norge er trolig blant de mest verdslige samfunn mennesker noen gang har skapt. Kanskje gjør det at vi sliter med å forstå resten av verden? For det er mange tegn på at Gud er tilbake. Om han noen gang dro sin vei?» skriver Erik Solheim i boken Gud er tilbake! som er i salg fra 13. februar.

(Red. Silje Kvamme Bjørndal, Karl Inge Tangen og Nicolai Strøm-Olsen)

Sammen med fremtredende skribenter som Inge Lønning, Janne Haaland Matlary, Faruk Terzic, Knut Arild Hareide og Espen Ottersen skriver Erik Solheim om hvordan religion vil påvirke og være en ressurs i vår fremtid. I det flerkulturelle Norge blir religion stadig viktigere. Trikkeføreren fra Pakistan, håndverkeren fra Polen eller it-ingeniøren fra India har ulike perspektiver på tro. En konsekvens er at den norske grunnloven endres. «Når vi runder 200årsjubileet i 2014, vil vi ha en grunnlov som for første gang tar religionsfrihetsprinsippet på alvor. Den utfordring som står tilbake, er å omsette prinsippet i en konsistent religionspolitikk i praksis,» skriver Inge Lønning i boken. Gud er tilbake! er utgitt av Frekk Forlag og Tankesmien Skaperkraft. Den er i salg fra 13. februar og kan bestilles til kr 249,- på kontakt@skaperkraft.no.  

Del
Karl Inge Tangen er førstemanuensis i praktisk teologi ved Høyskolen for Ledelse og Teologi og tilknyttet tankesmien Skaperkraft. Han er medredaktør for boka "Gud er tilbake!" (2013) utgitt av tankesmien Skaperkraft på Frekk Forlag.
Nicolai Strøm-Olsen er redaktør i Frekk Forlag, forfatter og gründer. I 2009 var han co-gründer av magasinet KUNSTforum og i 2010 ble Frekk Forlag stiftet. Strøm-Olsen har skrevet bøkeneHans Gude - En kunstnerreise(2015) og vært medforfatter på bøkeneBykamp(2014) ogNorsk Slaveri(2014). Han arbeider fortiden med med bokserienKonkurransekraft.Strøm-Olsen er en aktiv samfunnsdebattant.
Silje Kvamme Bjørndal er doktorgradsstipendiat ved Menighetsfakultetet i Oslo, hvor hun holder på med sin PhD-avhandling i systematisk teologi med tematikk kirkens rolle i et sekulært samfunn. Hun er redaktør for boken “Gud er tilbake!” som er utgitt av tankesmien i samarbeid med Frekk Forlag.
Mer fra samme forfatter

Startup Israel

Featuring the entrepreneurs: Jon Medved, Our Crowd, Rob Anders, NiiO, Michael Granoff, Maniv Mobility,...

Publisert: Hermund Haaland, Nicolai Strøm-Olsen
- 05. Oktober 2017

Vi er livredde for å oppfattes som dårligere enn andre

Norge kan lykkes som gründerland. Vårt problem er ikke janteloven, men at vi har en for snever definisjon...

Publisert: Nicolai Strøm-Olsen, Dagbladet
- 30. September 2017

Økende klasseskiller med kreativitetens urbanisering

Europeiske byer minner stadig mer om Tel Aviv. Det kan føre til stigende klasseskiller.

Publisert: Nicolai Strøm-Olsen, VG
- 24. September 2017

Statsbudsjettet er elendig på omstilling

Regjeringen gjør ikke nok for å styrke omstillingsevnen og få ned arbeidsledigheten. Løsningen er å innføre...

Publisert: Hermund Haaland, Nicolai Strøm-Olsen, Aftenposten, Aftenposten.no
- 07. Oktober 2016

Kan Kristiansand kommersialisere?

I Kristiansand går fremveksten av et økosystem for gründerskap imponerende raskt. 1000-kroners spørsmålet...

Publisert: Hermund Haaland, Nicolai Strøm-Olsen, Fædrelandsvennen
- 15. September 2016
Powered by Cornerstone