Publiserte artikler

Ikke et hjelpeløst offer, men ekspert på slaverioverlevelse

Fredsprisvinner Nadia Murad roses for sitt arbeid, for alt hun har fått til og for hennes styrke til å overleve slaveriet. Slik ros er unntaket når det kommer til ofre for slaveri.

Publisert: Dagen, Catharina Drejer
- 16. November 2018

Fremtidsmakten

Som kristne har vi tradisjon for å ønske å påvirke landets fremtid. Den defineres i økende grad av gründere.

Publisert: Dagen, Hermund Haaland
- 29. November 2017

Gründerskap som balanserer en feminin kirkekultur

Skal vi sikre menns engasjement i kirkelig aktivitet fremover, må mer til enn helgeturer i skauen og jaktlag i menigheten. Et helhjertet og nytt haugiansk gründerskap kan være løsningen.

Publisert: Dagen, Hermund Haaland
- 16. Desember 2016

Me må stå opp for forfølgde kristne

Korleis hadde du opplevd det om du risikerte å bli diskriminert, forfølgt eller drepen for trua eller livssynet ditt? Truleg verkar det fjernt, men for mange er dette realiteten.

Publisert: Dagen, Olaus Trygve Bjuland
- 10. November 2016

Kristne ledere – skap en kultur for spørsmål

Jeg har aldri hørt om noen som har mistet troen fordi de ble tillatt å stille spørsmål, og samtidig anerkjent og møtt med disse. Jeg har derimot hørt om et hundretalls mennesker som har forlatt troen i sinne, fordi de ikke opplevde å bli tatt på alvor med hele seg.

Publisert: Dagen, Daniel Joachim Kleiven
- 07. November 2016

En gud i modernismens bilde

I mørket av et stadig mer sekulært samfunn, kan kirken stråle enda vakrere enn før. Men det forutsetter en fornyet intellektuell og handlende konservatisme.

Publisert: Dagen, Andreas Masvie
- 25. August 2016

Et sekulært eksil

På grunn av kristen passivitet, er Vesten på vei inn i et sekulært eksil. Dersom samfunnet fortsatt skal akseptere kristen praksis, må man sørge for at eksilet forblir liberalt.

Publisert: Dagen, Andreas Masvie
- 16. August 2016

Når kristne sprer nazistisk propaganda

Mens hundretusenvis flykter fra krig, vold, voldtekter og sult, sitter noen kristne i verdens rikeste land og sprer nynazistisk propaganda.

Publisert: Dagen
- 14. September 2015

Når konservativismen blir nostalgisk

I sin analyse av kristenkonservativismens krise, greier ikke Jan Bygstad å skille det vesentlige fra det uvesentlige, budskapet fra dets uttrykk.

Publisert: Dagen, Andreas Masvie
- 18. Juni 2015

Den nye haugianismen

Det er behov for nye haugianske gründere som bruker sine talenter til å tjene og forvalte mye penger. Samtidig kan vi som kristne i den store, rike middelklassen med fordel gå i oss selv og se på egne prioriteringer og forbruk.

Publisert: Dagen, Hermund Haaland
- 29. Oktober 2014
1 - 10 av 26
Powered by Cornerstone