«Hei, ka kan æ gjør for dæ?»

Riktig start på en telefonsamtale kan bety mye. Det har tidligere Bergensordfører, Trude Drevland lært meg.
05. November 2021
Filip Rygg er daglig leder i Skaperkraft
Filip Rygg er daglig leder i Skaperkraft

Det er blitt mer og mer vrient å ringe folk. Særlig de yngste blant oss liker dårlig å få uplanlagte telefonsamtaler. Som en sa til meg: «På samme måte som vi avtaler møter, må vi også avtale telefonsamtaler. De tar jo like lang tid.»

Jeg tror vedkommende har et poeng. Men det er heldigvis fortsatt mulig å ta en telefon til de fleste. uten å måtte avtale det på forhånd. Så kan en telefonsamtale være så mangt.

Sist mandag traff jeg Trude Drevland, tidligere ordfører og nå influenser og leder av rådet for Aldersvennlig Norge. Hun er like sprek nå, som da vi begge jobbet på rådhuset for snart 15 år siden. Drevland var et eventyr å bli kjent med. Det er mye godt å si om Trude, men det er særlig én ting som har brent seg fast. Hver gang jeg har ringt, har hun startet med de magiske ordene: «Hei Filip, hva kan jeg gjøre for deg?» (Dette er naturligvis en oversettelse av hennes nordnorske dialekt).

For en måte å starte en telefonsamtale på! Den som får disse ordene servert blir ofte litt forfjamset, men du føler deg sett og verdifull fra første stund. Jeg håper flere vil gjøre som Trude. Da er det lett å ringe, og ganske fint å leve.

 

Filip Rygg er daglig leder i Skaperkraft

Del


Filip Rygg er styremedlem i Stiftelsen Skaperkraft, og har tidligere hatt flere andre roller i Skaperkraft. Han harvært byråd i Bergen for skole og barnehage og senere for klima, miljø og byutvikling. Filip Rygg har i to perioder vært vara til Stortinget og var i perioden 2003-2007 medlem av Hordaland Fylkesting. Rygg har studert politikk og islam ved UIB og VID. Rygg er daglig leder i eiendomsselskapet Rexir Holding og styremedlem i en rekke selskaper og organisasjoner. Høsten 2017 ga Rygg ut boken, Fremtidens tapere.
Powered by Cornerstone