Skaperkrafts usynlige hånd

Vi gjør en del bak kulissene som offentligheten ikke ser, og som det heller ikke er meningen at vår logo skal synes på.
21. Mai 2021
Øyvind Håbrekke er faglig leder i Skaperkraft
Øyvind Håbrekke er faglig leder i Skaperkraft Photo credit: Hans Jakob Heimvoll

Hvor viktig er Skaperkraft? Følger du litt med på hva Skaperkraft gjør, ser du at vi jevnlig opptrer i nasjonale og regionale medier med debattinnlegg og intervjuer. Vi setter opp seminarer som stiller viktige spørsmål. Vi setter søkelyset på verdigrunnlaget og vår tusenårige kristne arv i JUBTI-prosjektet. Gjennom sannhetsprosjektet (Sannhet 2.0) har satt vi satt fokus på konspirasjonsteorienes ødeleggende kraft og betydningen av å løfte frem sannheten som verdi.

En gang i blant gir vi også ut bøker om viktige tema.

Når man ser gjennom lista av det vi produserer, unner jeg meg å kjenne på litt stolthet en sen fredag ettermiddag.

Men, det jeg har mest lyst til å dele i dag, er noe av det du ikke ser. Vi gjør en del bak kulissene som offentligheten ikke ser, og som det heller ikke er meningen at vår logo skal synes på. Ingenting suspekt eller tvilsomme lobbyoperasjoner, ikke la fantasien løpe løpsk. Men både det å formidle kunnskap, gi noen stemmer mot til å ta ordet, å samle noen få mennesker til gode samtaler kan endre mer enn du tror.

Og det aller morsomste av alt dette usynlige, det gjør vi i lederprogrammet vårt. Hvert år får de om lag 15 deltakerne i lederprogrammet i oppgave å skrive et debattinnlegg som publiseres offentlig. De skriver på egne vegne uten henvisning til Skaperkraft. Slik er det flere unge og dyktige stemmer som hvert år skriver sitt første debattinnlegg, med veiledning og hjelp fra oss. Mange får en aha-opplevelse av at «dette kan jeg også få til». Og de skriver forbløffende godt!

Du har helt sikkert lest flere av disse innleggene de siste årene. I Aftenposten, i Morgenbladet, i Vårt Land, Dagen, Adresseavisen, Bergens Tidende eller på Verdidebatt.no.

Og alle de som går gjennom Lederprogrammet har en stående invitasjon til å søke råd hos oss igjen om de får lyst til å skrive flere innlegg. Som flere av dem også gjør.

Det er noe av det usynlige vi gjør, men likevel noe av det morsomste og  mest meningsfulle. For verdien i å bygge opp nye unge stemmer i norsk offentlighet, kan knapt overvurderes.

Velsignet pinsehelg!

 

Øyvind Håbrekke, faglig leder i Skaperkraft

Del


Øyvind Håbrekke er faglig leder i tankesmien Skaperkraft. Håbrekke har lang politisk erfaring, blant annet som politisk rådgiver og statssekretær for statsråd Einar Steensnæs i Olje- og energidepartementet fra 2001–2004 og som statssekretær for statsråd Knut Arild Hareide i Miljøverndepartementet 2004–2005. Han var innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag i perioden 2009–2013, og satt i Stortingets familie- og kulturkomité. I tillegg til sin politiske erfaring har han også vært miljørådgiver i Norges Rederiforbund, prosjektleder i MARUT, assisterende direktør i Energi Norge og kommunikasjonssjef i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Twitter: @oyvindhaabrekke E-post: oyvind[at]skaperkraft.no Telefon:970 62 368
Powered by Cornerstone