Catharina Drejer tar doktorgrad på moderne slaveri

Etter nesten seks år som rådgiver i Skaperkraft går Catharina Drejer nå over til ny stilling som stipendiat og høyskolelektor på fagområdene slaveri og forskningsmetoder ved Høgskolen for ledelse og teologi (HLT).
19. Januar 2021
Catharina Drejer har vært rådgiver i Skaperkraft siden 2015.
Catharina Drejer har vært rådgiver i Skaperkraft siden 2015. Photo credit: Skaperkraft

Her skal hun både undervise og forske, og målet er en doktorgrad innenfor hennes spesialfelt. Drejer tok i 2017 mastergrad ved School of Politics and International Relations ved University of Nottingham. Hennes forskning resulterte i masteroppgaven «Breaking chains with blockchain». I 2018 utga Skaperkraft boken #Slavetech – a snapshot of slavery in a digital age som Drejer skrev sammen med professor Kevin Bales ved University of Nottingham.

Drejer har gjennom sitt arbeid blitt en av våre nasjonale eksperter på moderne slaveri, og har særlig arbeidet med hvordan digital teknologi brukes både til å utnytte mennesker, men også til å bekjempe dette. Drejer ble nylig kontaktet av mediegiganten Facebook om å bidra med råd om hvordan de kan hindre utnyttelse på sine plattformer.

"Det er med stor glede jeg ser tilbake på tiden min som rådgiver i tankesmien Skaperkraft. Jeg har lært mye og er takknemlig for flotte kollegaer og dyktige folk som jeg har fått jobbe med gjennom årene. Nå ser jeg frem til å arbeide videre med slaveri og teknologi på en ny arena", sier Drejer.

«Vi er stolte når en av våre medarbeidere allerede er etablert som nasjonal ekspert på sitt felt og nå går videre til doktorgradsstudium. Catharina har hatt en enorm utvikling på dette feltet i sin tid hos oss. Menneskehandel og moderne slaveri har i mange år vært et prioritert område for Skaperkraft. Det er vemodig at hun ikke blir en del av vårt daglige fellesskap lenger, men vi ønsker henne lykke til videre og håper på muligheten til å samarbeide med Catharina også i fremtiden.» Det sier Filip Rygg, daglig leder i Skaperkraft.

Catharina Drejer kan kontaktes på catharinadrejer@gmail.com.

Catharina Drejer tar doktorgrad på moderne slaveri
Del


Powered by Cornerstone