Håbrekke nominert til Stortinget

 – Selv om vi er partiuavhengig, er vi stolte over å ha medarbeidere som også er attraktive for politikkens toppverv, sier Filip Rygg om at faglig leder i Skaperkraft kan havne på Stortinget.
31. Oktober 2020

Øyvind Håbrekke ble denne helgen valgt som KrFs 1. kandidat for begge valgkretsene i Trøndelag. Håbrekke er i dag faglig leder i tankesmien Skaperkraft og vil i valgkampen ta permisjon fra Skaperkraft.

 – Selv om vi er partiuavhengig, er vi stolte over å ha medarbeidere som også er attraktive for politikkens toppverv, sier leder i stiftelsen Skaperkraft, Filip Rygg. Det er og skal være stor takhøyde i en tankesmie for at medarbeidere er aktive i politisk arbeid. For Skaperkraft er det samtidig viktig å opprettholde vår uavhengighet i forhold til partier og det politiske landskapet. Håbrekke vil fortsatt skrive og opptre for Skaperkraft. I Skaperkraft står den enkelte skribent selv ansvarlig for sine resonnementer og synspunkter, men Håbrekke vil frem til valget som skribent for oss ikke lenger på samme måte kunne gå inn i de løpende politiske debattene. For øvrig vil Håbrekke fortsette arbeidet med de prosjektene han arbeider med i dag.

Håbrekke debuterte for to år siden som forfatter med boken Den liberale familien, og var i fjor ansvarlig for utgivelsen av Is God a populist. For tiden har Håbrekke en sentral rolle i Jubti-prosjektet, hvor filosof Henrik Syse er leder for ressursgruppen. Prosjektet skal belyse og stimulere til oppmerksomhet og diskusjon om de mange jubileene dette tiåret, blant annet tusenårsjubileet i 2030. I perioden 2009-2013 var Håbrekke innvalgt på Stortinget for Sør-Trøndelag KrF. 

Del


Powered by Cornerstone