Samfunnsdebattant og forfatter er Skaperkrafts nye rådgiver

Han er mannen VG ringer til om tro og vitenskap i middelalderen. Nå jobber han for Skaperkraft og lørdag 8. desember fyller forfatter og samfunnsdebattant Bjørn Are Davidsen 60 år.
07. Desember 2018

Gjennom en rekke bøker han har forfattet og bidratt i om kristen tro, middelalder og historie er han en av Norges fremste myteknusere.

Han er også en ettertraktet foredragsholder og kan underholde en forsamling om en forbløffende mengde interessante tema.

«Jeg har alltid vært veldig nysgjerrig. Det å være «underveis» er litt for tamt. Jeg er på oppdagelsesreise», sier jubilanten om seg selv.

Det nærmer seg tusenårsjubileum for slaget på Stiklestad og kristningen av Norge. Det vil også bli feiret som nasjonsjubilieum, siden det etter disse begivenhetene ikke lenger ble stilt spørsmål ved Norge som én nasjon.

Hvilke historier blir fortalt om Norge som nasjon, om kristningens betydning og om vår historie frem mot dette jubileet? Skaperkraft forbereder et større arbeid for å være med å utvikle og fortelle disse historiene. Til dette har vi engasjert nettopp Bjørn Are Davidsen.

«Du har hatt spennende oppgaver for Telenor i mange år. Hva motiverer deg til å gå inn i dette nå?»

«Lysten til å engasjere meg mer profesjonelt med ting jeg brenner for. jeg har brukt svært mye fritid til foredrag og artikler, og er glad for muligheten til å ha dette som daglig arbeid.»

Bjørn Are har gitt ut bøker som «Da jorden ble flat – Mytene som ikke vil dø», «Da Vinci dekodet» og mange flere. Kanskje blir det etterhvert en bok fra Bjørn Are i Skaperkraft også? I første omgang jobber han nå to dager i uken for Skaperkraft. Han er også engasjert i et prosjekt for Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget). Skaperkraft leier 2. etasje i Lagets hus på Holbergs Plass, så det er heldigvis kort vei mellom kontorene han pendler mellom.

«Tegneserier, historie, konspirasjonsteorier, bysants, nord-amerikanske indianere, fantasy, science fiction, musikk, fotball og skøytesport er blant dine interesser. Hvordan får du tid til alt?»

«Ja.. som min kone sa i talen da vi feiret 60-årsdagen på forskudd, gjorde naboene store øyne da de grep meg på fersk gjerning i å lese på bussholdeplassen. Jeg leser overalt, enten det er i butikkø eller når jeg ser sport på tv. Det gir også håp for interessene å kunne bruke mer av arbeidstiden til det jeg tidligere har gjort på fritiden.»

«Vi er svært stolte av å ha fått en kapasitet som Bjørn Are med på laget. Vi gratulerer han med 60-årsdagen og ser frem til et spennende samarbeid i tiden fremover», sier daglig leder i Skaperkraft Filip Rygg.

Du kan lese mer om Bjørn Are på Wikipedia.

 

Foto: Martin Haagensen

Del
Mer fra samme forfatter

4 av 10 mener kristne verdier er viktig i politikken

I en meningsmåling Norstat har gjort for tankesmien Skaperkraft i samarbeid med Vårt Land, svarer 38...

Publisert: Skaperkraft.no, Redaksjonen
- 11. September 2017

Signer opprop for beskyttelse av ofre for menneskehandel

Ofre for menneskehandel får ikke den beskyttelsen de trenger når de er som mest sårbare - etter å ha...

Publisert: Skaperkraft.no, Redaksjonen
- 09. Juni 2017
Powered by Cornerstone