Endrer skolebøkene etter Skaperkraft-bok

Sammen med KPF kartla vi norske ungdomsskolebøker for å finne hva som står om det moderne slaveriet. Resultatet var nedslående. Men nå skal noen bøker oppdateres.
09. Desember 2014

Sammen med Kristent Pedagogisk Forum(KPF) kartla Skaperkraft norske ungdomsskolebøker for å finne hva som står om det moderne slaveriet. Resultatet var nedslående. Men nå skal noen bøker oppdateres.

Daglig leder i KPF, Kjartan Ørnes har snakket med mange om de norske skolebøkene. – Vi ringte rundt til ulike skoler og til forlagene som gir ut de bøkene som er mest brukt på ungdomskolene, forteller daglig leder i KPF, Kjartan Ørnes til Dagen. Ingen bøker nevnte det moderne slaveriet. Siden et av formålene med å gi ut boken Norsk slaveri var å øke den allmenne kunnskapen om det moderne slaveriet, er det svært gledelig at arbeidet til Ørnes nå også gir resultater. Cappelen Damm ga beskjed om at de ved neste revidering av samfunnsfagsbøkene til ungdomskoletrinnet, skulle ta med det moderne slaveriet etter kontakten fra KPF og Skaperkraft. – Det er vi veldig glad for. Dette tema må berøres, sier Ørnes til Dagen. KPF som nå driftes av Skaperkraft jobber sammen med tankesmien i spørsmål knyttet til skole og utdanning. Les mer om det her. Boken Norsk slaveri har gitt et tyvetalls unike artikler i media og den har solgt godt. I budsjettet for 2015 sørget Stortinget for at det også ble satt av mer midler til bekjempelse av menneskehandel. Les mer om tiltakene her. Bestill boken før jul Norsk slaveri kom ut 10. november i år. Den er skrevet av forfatterne Nicolai Strøm-Olsen og Ellen Reiss og kom ut på Frekk Forlag. Dette er den fjerde boken tankesmien Skaperkraft gir ut. Du kan bestille boken ved å sende en e-mail til post@frekkforlag.no eller bestille den fra en av bokhandlerkjedene. Mange butikker har også tatt inn boken. Husk å bestille raskt slik at den når frem til jul.

Del


Powered by Cornerstone