Ulike meninger, ett lag

30. Mars 2015

Velkommen til www.skaperkraft.no! Kjekt at du er innom sidene til det vi mener er Norges viktigste tankesmie. Vi har en klar kristen forankring og ønsker at kristen tro og tenkning skal få større plass i samfunnsdebatten.

Som du vil se av sidene, engasjerer våre skribenter seg i mange tema. Vi er ikke noe parti som skal ha èn klar mening om alle saker, men et verdifellesskap med ulike meninger. Du vil finne artikler om kristen tros påvirkning på samfunnet, artikler som preges av nestekjærlighetsbudet og artikler som har sin basis i tanken om at alle mennesker har en ukrenkelig verdi. Du vil også se at vi har skribenter som skriver mye om gründerskap og innovasjon. Tankesmien Skaperkraft favner bredt, men tar samtidig mål av seg å levere budskap med klare standpunkt.

Som jeg allerede har nevnt er ikke Skaperkraft et parti, vi er heller ikke en menighet. Derfor vil du ikke finne artikler fra oss som handler om teologiske tolkninger, men du vil finne utspill hvor vi utfordrer menighetene og kristen-Norge. Som da vi sammen med Miljøstiftelsen Zero utfordret Den Norske Kirke til å ta et større klimaansvar i egne bygg. Eller utspillet fra vår leder, Hermund Haaland som utfordret kristne til å søke flere utdanninger enn sykepleien og lærerhøyskolen.

Hos oss skal det være ulike meninger. En tankesmie diskuterer tanker, vi bruker tid på utredninger og produserer debattbøker. Dersom du er uenig i enkelte artikler, svar til media eller påstander fra noen av våre bøker, så håper jeg likevel at du finner oss som en interessant arena. Spesielt deg som mener at vi trenger flere kristne stemmer i samfunnsdebatten.

Hvert år gjennomfører vi ledertrening. Det er antakeligvis det viktigste vi gjør. Når man trener unge ledere må man selvsagt tenke langsiktig, og det er det vi ønsker med alle initiativ. Det tar tid å forandre tanker, det sjelden man flytter fjell over natten.

Dersom du er interessert i ledertreningen eller har lyst til å bidra som skribent, ta svært gjerne kontakt. Nå er vi over 700 partnere som månedlig støtter Skaperkraft. Det har vært en fantastisk vekst de siste årene, men det er plass til flere. Velkommen med på laget! Bilde: Robert Erlandsen, en av Skaperkrafts stiftere og nå styremedlem/ansvarlig for økonomi mm.

Del
Filip Rygg er leder i Stiftelsen Skaperkraft. Han har tidligere vært byråd i Bergen for skole og barnehage og senere for klima, miljø og byutvikling. Filip Rygg har i to perioder vært vara til Stortinget og var i perioden 2003-2007 medlem av Hordaland Fylkesting. I tillegg til å være leder i Skaperkraft, er Rygg også daglig lederi eiendomsselskapet Cartas, medlem av Kringkastingsrådet til NRK og styreleder i stiftelsen Betanien Bergen. Høsten 2017 kom Rygg med sin første bok, Fremtidens tapere. Twitter: @filiprygg Facebook: /politikk Instagram: @filiprygg E-post: filip@skaperkraft.no
Mer fra samme forfatter

Falske nyheter bør kunne straffes

Forsøk på å manipulere valg synes å bli stadig vanligere. Norge bør følge Frankrikes eksempel og bruke...

Publisert: VG, Filip Rygg
- 16. Januar 2018

God jul fra Superkraft

Les årets julebrev fra Skaperkraft-leder, Filip Rygg.

Publisert: Skaperkraft.no, Filip Rygg
- 22. Desember 2017

Det er ikke nok å huske historien

Det største ubehaget med vår egen mørke historie, er å stille spørsmålene: Kunne det skjedd igjen? Og...

Publisert: Bergens Avisen, Filip Rygg
- 29. November 2017

Kun følelser som gir beklagelser?

Har vi blitt et land hvor beklagelsene sitter løst hvis noen føler seg såret, mens det å be om tilgivelse...

Publisert: Bergens Avisen, Filip Rygg
- 22. November 2017

Nå må mennene rydde opp

Etter flere uker med #metoo har en rekke menn blitt avslørt. De tragiske avsløringene må føre til mer...

Publisert: Bergens Avisen, Filip Rygg
- 15. November 2017
Powered by Cornerstone