- Kirken ut av isolasjonen

Fellesmøtene 2020 mellom Bedehuset, Den norske kirke, Frikirken, Metodistkirken og Pinsekirka har i år tema «Samfunnsbygger».
23. Februar 2020

Kirkene ble onsdag, på det første av to møter i Flekkefjord Bedehus, utfordret til å komme seg ut av isolasjonen.

Det er leder Hermund Haaland i tankesmien Skaperkraft, og trainee Petter Johan Sandvand i den samme organisasjonen som er invitert til Flekkefjord for å tale om hvordan kristne i større grad kan tenke helhetlig rundt kirke, hjem og samfunnet man er en del av. På møtet onsdag kveld var det sang av en forsangergruppe fra Metodistkirken.

– Anslag viser at omlag 70 prosent av barna som vokser opp i aktivt kristne familier, velger bort kirke- og menighetsliv i voksen alder. Forskning tyder på at manglende kobling mellom tro, arbeidsliv og samfunnsengasjement er blant årsakene til dette, påpekte Sandvand i sin tale onsdag kveld.

– Når vi som kristne løfter røsten i samfunnsdebatten, begrenser vi oss ofte til deltakelse i klassisk kristne verdispørsmål. Vi bør være mer opptatt av hvordan bygger vi fellesskap i våre menigheter som former slitesterk tro som varer gjennom livsfasene, men som også utvikler nyskapende tro som gir mot og initiativ til å skape det gode samfunn – for alle.

Sandvand poengterte at det er en utfordring at kirke og samfunnsliv i stor grad blir adskilt.

– Alle jobber kan brukes til å tjene Gud. Vi trenger en bedre kobling mellom tro og arbeid og en bedre kobling mellom generasjoner.

Del
Powered by Cornerstone