Ut mot populistisk bruk av kristendommen

Den norske kristne tankesmia Skaperkraft tar til orde for et offensivt motsvar til populistisk bruk av kristendommen i Norge og andre land i Europa.
07. Oktober 2019

Tankesmia har tatt initiativ til boken «Is God a Populist?», som har bidragsytere fra en rekke europeiske land, skriver Dagen.

Faglig leder Øyvind Håbrekke i Skaperkraft sier at populistiske ledere gjør krav på å være kristendommens forsvarere i flere europeiske land, for eksempel i innvandringsdebatten.

– Vi ønsker å gi et tungt motsvar til populismen i Europa. Vi vil utfordre politiske og kirkelige ledere i Europa og tenke over vårt kristne ansvar, sier Håbrekke.

Lederen peker på Frps nestleder Sylvi Listhaug, som han mener argumenterer for en streng innvandringspolitikk, noe som så plasseres i en kristenkulturell kontekst. I september avviste hun at hun bruker et «åndelig språk» eller blander religion og politikk.

– Jeg har aldri blandet religion og politikk, men jeg snakker om de sakene som Fremskrittspartiet er opptatt av, sa Listhaug, som svarte nei på spørsmål om hun har vært bevisst på språket for å profilere seg mot kristne miljøer.

 

Les hele saken hos ABC Nyheter her.

Del
Powered by Cornerstone