Vår tid skaper flere tapere enn noen gang

2. og 3. september samles ganske mange tapere til et nytt landsmøte i Stiftelsen Rettferd for taperne på Gardermoen. Det blir det et viktig møte med tema "Fremtidens tapere!" Dette er tema fordi Filip Rygg har skrevet en meget verdifull bok om dette.
01. September 2017

Filip Rygg har på en beundringsverdig måte levert en ypperlig bok om Fremtidens tapere. Her stiller han spørsmålet: Hvem overser vi i dag? Det er et knakende godt spørsmål, og Stiftelsen Rettferd for taperne må nå engasjere seg sterkere med en ekstra innsats og hjelp for at det ikke skal bli flere tapere i fremtiden!

Taperforeningen har til nå vært ryddegutt på vegne av overgrep i vår nære fortid. Så langt har vi ikke klart å rette tilstrekkelig fokus på dagens tapere, på hvilke strukturer i samfunnet som er med på å skape nye tapere. Det er min overbevisning at vår tid skaper flere tapere enn noen gang, ikke minst fordi kravet til selvrealisering i dag er mye sterkere enn noen gang tidligere. I denne kampen faller mange gjennom. Alle som en skal gjennom et krevende skolesystem, og de som ikke klarer det, har dårligere forutsetninger enn tidligere for å finne seg en nisje i arbeidsmarkedet der de kan lykkes.

Les hele kronikken til Ola Ødegaard her.

Del
Powered by Cornerstone