Kristenledere trekker seg fra Graham-kampanje

Flere kristenledere har ombestemt seg. De vil ikke delta i evangeliseringskampanjen med Franklin Graham på grunn av evangelistens uttalelser og støtte til Donald Trump.
13. Februar 2017

De fleste av de 20 i hovedkomiteen har bakgrunn fra pinsekarismatiske miljøer. Men nå har to av de lutherske lederne på listen - Arnfinn Løyning og lederen av Normisjons arbeid i Norge, Svein Granerud, bakket ut. De to pluss Hermund Haaland, utviklingslederen i den kristne tankesmien Skaperkraft, sier takk for seg med henvisning til Grahams politiske engasjement:

– Jeg svarte ja til å være med som innbyder, fordi det er positivt å videreføre arven etter Billy Graham med store evangeliserende møter som samler bredt. Men i januar, og særlig da jeg var i USA i forbindelse med den store, nasjonale bønnefrokosten, fikk jeg et stadig sterkere inntrykk av hvor aktivt Franklin Graham har støttet Trump og hvor langt han har gått i sin støtte. Da tippet det over for meg. Jeg ønsker lykke til med arrangementet, men jeg kan ikke være med på dette, sier Haaland. Han tilhører Misjonskirken Norge, som tidligere het Misjonsforbundet.

Del
Powered by Cornerstone