-Problematisk å si at vi har en kristen kultur

Det sa Didrik Søderlind, i en debatt om Bibelens plass i samfunnet i 2016 på Litteraturhuset arrangert av Tankesmien Skaperkraft sammen med Bibelselskapet i forbindelse med Bibelselskapets 200-årsjubileum.
28. Mai 2016

 Jeg kjøper ikke at vår kultur er kristen. Kristendommen er en av bærebjelkene i vår sivilisasjon, men det som er vanskeligst med oss for folk fra andre kulturer er jo ikke kristendommen. Det er opplysningstradisjonen, fritenkeriet og slike ting som ikke er eksplisitt kristne, sier Søderlind, som jobber som rådgiver for Human-Etisk Forbund og er redaktør for tidsskriftet Humanist. 

Han mener at Bibelen er en viktig bok og bør være viktigere enn andre hellige skrifter i skoleverket, men reagerer når noen sier at vår kultur er kristen. 

- Det blir noe normativt ved det som jeg misliker. Retorikken rundt kulturen som kristen føler jeg stenger meg og mange av våre venner ute, både etniske nordmenn og innvandrere. Jeg har mer tro på å finne felles verdier hvor det kristne kan være et element, sier han. 

Del
Powered by Cornerstone