Kur mot stemningsskifte

Frps kraftige hopp på novembermålingen som Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende, tyder på at Lysbakken og Hareide har rett i sin antakelse om stemningsskifte i asyldebatten.
15. November 2015

«Stemningen har snudd», advarte SVs Audun Lysbakken og KrFs Knut Arild Hareide på et arrangement i regi av tankesmien Skaperkraft denne uken. De to mener at asylstemningen i Norge begynner å bli guffen. «I sommer ble flyktningene tatt imot med åpne armer. Slik er det ikke lenger», sier de ifølge adressa.no. Flyktningene blir i økende grad fremstilt som et problem, og kommentarfeltene på nett blir stadig mer nedslående lesning. Vi mister enkeltmenneskene av syne, advarer de. Dette er en advarsel som er verd å ta inn over seg.

Frps kraftige hopp på novembermålingen som Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende, tyder på at Lysbakken og Hareide har rett i sin antakelse om stemningsskifte.

Den store økningen i antall asylsøkere har overveldet oss som samfunn. Krisen forutsetter politisk kløkt og snarrådig handling. I den mest akutte fasen handler det om å finne nok senger og tak over hodet. Snarest mulig skal de som ikke oppfyller kravene til asyl identifiseres, slik at de som har rett på beskyttelse kan få det. Det er en ekstremt krevende oppgave.

Del
Powered by Cornerstone