Ber om Krekar-vern til konvertitter

Tankesmia Skaperkraft mener konvertitter må slippe å bli sendt hjem til tortur.
29. Januar 2015

Mulla Krekar blir beskyttet mens hjemsendte konvertitter risikerer «forfølgelse, fengsling, tortur og i verste fall døden», sier tankesmia.

Oslo tingrett skal fredag avsi kjennelse om hvorvidt vedtaket om å tvangsflytte mulla Krekar ut på landet av sikkerhetsgrunner, er lovlig fattet. Fremskrittpartiet har i en årrekke lovet å få sendt Krekar ut av landet, men en stående dødsdom i Nord-Irak hindrer den blåblå regjeringen fra å kjøpe en enveisbillett til mannen som slapp ut fra fengsel på søndag.

Nå bruker den kristelige tankesmia Skaperkraft oppstusset rundt Krekar-saken til å rette søkelyset på en gruppe som de mener trenger samme vern som kurderen: Konvertitter.

«Det er forbausende å se hvor urettferdig og inkonsekvent asyl- og innvandringspolitikk den blå regjeringen fører. Der mulla Krekar blir beskyttet mot fare i Irak, risikerer konvertittene som sendes hjem, sammen med deres familier, forfølgelse, fengsling, tortur og i verste fall døden. Argumentasjonen for hvorfor Krekar får bli værende i Norge må veie like tungt for konvertittene», skriver rådgiver Håkon Pettersen i Skaperkraft i ett innlegg i Bergens Tidende.

Del
Powered by Cornerstone