Halldorf og Hylland Eriksen

Endelig møtes disse to. 
Det er en spennende match:
Thomas Hylland Eriksen har skrevet boken «Syv meninger med livet» – Joel Halldorf har skrevet om jakten på mening når Gud forsvinner ut av kulturen.
Hylland Eriksen har skrevet om «Øyeblikkets tyranni – Rask og langsom tid i informasjonssamfunnet» - Halldorf lanserer om kort tid en bok om bokens og lesningens historie.

Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi. I Norge er han mest kjent for sin formidling av sosialantropologi og et sosialantropologisk perspektiv på et flerkulturelt samfunn, globalisering, identitet og en rekke samfunnsspørsmål gjennom debatt, media og sitt forfatterskap.
Internasjonalt er han kjent for sin forskning på etnisitet, nasjonalisme og globalisering. Hans lærebøker er oversatt til flere språk og leses av studenter over hele verden. Han har fått flere priser for sin formidling av faget.

Joel Halldorf er professor i kirkehistorie og virker ved Enskilda Högskolan Stockholm. Han har både gjennom sitt forfatterskap og sin faste spalte i Expressen blitt en kjent stemme i svensk offentlighet. Halldorf er skribent for Skaperkraft og opptrer også jevnlig i norske medier. Han er omtalt som "en av Sveriges viktigste intellektuelle" og tekstene hans har vakt særlig interesse på grunn av hans evne til å bruke teologiens språk og referanser i dagsaktuelle spørsmål. Dette gjør ham til en unik stemme som samtiden etterspør.

Eivor Oftestad leder samtalen. Oftestad har doktorgrad i kirkehistorie og er i dag professor ved Høgskolen i Innlandet. Hun er kjent gjennom mange år som skribent i Klassekampen, Dag og Tid og Vårt Land. Oftestad har også utgitt flere bøker alene og sammen med andre. Av forfatterskapet kan nevnes «Vi lager barn» om norsk reproduksjonshistorie gjennom 500 år og "Røtter". Hun har også bidratt i en bok om fosterdiagnostikk og skrevet flere artikler og bøker om Jerusalem og oppfatninger om Jerusalem.

Velkommen til Litteraturhuset i Oslo, mandag 20. mars kl 19.

MARS
20
19:00 — 20:30
Del
Powered by Cornerstone