Samvittighetsfrihet i arbeidslivet? Nordisk debatt

Den norske legen Katarzyna Jachimowicz vant nettopp i Høyesterett. Norske leger kan nekte å sette inn spiral. I Sverige nektes jordmødre jobb på sykehus om de ut fra sin samvittighet ikke vil delta i abortinngrep. I Norge har helsepersonell reservarsjonsrett. Hvorfor er våre nordiske land så forskjellige?

I dette svært dagsaktuelle og spennende frokostmøtet får vi innledningsvis en presentasjon av samvittighetsutvalgets utredning, NOU 2016:13 ved utvalgsmedlem og forsker ved UiO, Morten Magelssen. 

Deretter blir det en samtale om temaet sett med nordiske øyne. Her deltar stortingsrepresentant for Høyre, Heidi Nordby Lunde, Peter Östman, parlamentsmedlem i Finland for Kristendemokratene og Rasmus Ling, representant i Riksdagen for Miljöpartiet og medlem i justiskomiteen. Magelssen blir også med i panelsamtalen.

Arrangører er tre tankesmier fra henholdsvis Norge, Sverige og Finland: Skaperkraft, Claphaministitutet og Kompassi. Arrangementet skjer i forbindelse med Nordisk Råd som avholdes i Oslo denne uken. 

Tid: 07:45-8:50

Sted: Kulturhuset (Youngsgate 6, Oslo)

MERK TIDEN!

OKTOBER
30
07:45 — 08:50
Del
Powered by Cornerstone