Filosofiuka 2017

Laget NKSS og Tankesmien Skaperkraft arrangerer historiens andre Filosofiuka i idylliske omgivelser på Havglimt, like ved Kristiansand, og inviterer unge voksne til å søke.
Laget NKSS og Tankesmien Skaperkraft arrangerer historiens andre Filosofiuka i idylliske omgivelser på Havglimt, like ved Kristiansand, og inviterer unge voksne til å søke.

Filosofiuka - Inkarnasjon                          

I år får vi besøk av en rekke spennende undervisere fra innland og utland, som vil legges ut fortløpende på arrangementets Facebook-side.

Hovedtema for uka er Inkarnasjon.

Ordet ble kjød. Skaperverkets evige opphav har åpenbart seg – én gang for alle – i et spesifikt menneskeliv, et liv som inkluderte forandringer, begrensninger, lidelse og død. Hva forteller en slik åpenbaring oss om dette opphavet? Hva forteller det oss om skaperverket og om menneskelivet?

Siden kirkens begynnelse har inkarnasjonslæren vært gjenstand for diskusjon, både innad og utad, i stadig skiftende omgivelser. Filosofiuka 2017 spør hva denne sentrale – og kontroversielle – delen av klassisk kristen tenkning kan bety i vår tid for filosofi, psykologi, politisk aktivisme, kroppslighet, historiesyn, kreativitet, etikk, og alt annet.

Invitasjon til Filosofiuka 2017

Kurset varer fra søndag 31. juli til søndag 6. august, med mulighet til å komme torsdag 3.

De første dagene vil det bli gitt introduksjoner til utvalgte temaer i filosofihistorien, med et solid grunnlag og verktøy for filosofisk tenkning. Disse blir gode å ha med seg gjennom resten av uka. Fra torsdag blir undervisningen mer dyptpløyende, og vil ta for oss ulike aspekter ved hovedtemaet.

Vi tar oss god tid til sosialt, samtale og diskusjon, nydelig mat, valgfri bønn, og stillhet både inne og ute i det fri.

Det er begrenset antall plasser (maks. 60 stk). Søknadsskjemaet fyller du nederst til høyre.

Losji og full bevertning er inkludert (fire måltider om dagen, samt fri tilgang til kaffe og te), inklusive en egen L’Abri-inspirert samtalelunsj.

PRAKTISK INFORMASJON

  • Hva: Filosofiuka
  • Hvor: Havglimt leirsted, like utenfor Kristiansand
  • Hvem kan søke: Unge nysgjerrige i alderen 16-35 år
  • Hvem arrangerer: NKSS Laget og Tankesmien Skaperkraft. Se nkss.no eller skaperkraft.no
  • Når: 31.07.17 – 06.08.17
  • Hva koster det*(Filosofiuka arrangeres non-profit, så alle midler går til å dekke mat, opphold og reiseutgifter for undervisere)
     

Ankomstdag

T.o.m. 25 år
(NKSS-medlem)

Over 25 år

Torsdag 3. august

1190,-

2390,-

Mandag 31. juli

1490,-

2990,-

*Prisene stiger med 100,- etter søndag 21. mai. 

 

Vi håper å se akkurat deg på Havglimt 31. juli!

 

Med vennlig hilsen,

Arbeidsgruppa
Linda Fisher-Høyrem
Stefan Fisher-Høyrem
Ingvild Hellenes
Andreas Masvie
Elizabeth Severinsen
Daniel Joachim Kleiven

Invitasjon til Filosofiuka 2017

JULI
31
16:00
AUGUST
06
13:00
Del

Invitasjon til Filosofiuka 2017

Påmeldingsfrist: Søndag 9. juli 2017.

Informasjon om plass og betaling sendes ut etter etter påmeldingsfrist. Alle spørsmål om uka kan sendes til joachim@skaperkraft.no.
Powered by Cornerstone