Publiserte artikler

Slaveriet eksisterer i Norge

Spørsmålet er ikke hvor stort problemet er. Spørsmålet er hvorfor et så velstående og fremgangsrikt land har problemer med slaveri i det hele tatt.

Publisert: VG, Catharina Drejer
- 03. Juli 2017

Hva blir vår tids evangelium?

Alt ettåringen min ønsket seg var en stor pappeske. Alt ettåringen hennes hadde var en stor pappeske.

Publisert: VG, Filip Rygg
- 26. Desember 2016

Black Friday’s sanne kostnad

Dagen før den omstridte Black Friday sitter de fleste av oss og er takknemlige for alt det vi har. Når dagen nå er her, er vi villige til å glemme våre verdier og vår etikk for ett billig antrekk, og en billig kjøkkenmaskin vi egentlig ikke trenger.

Publisert: VG, Catharina Drejer, Hedvig Rosenvinge
- 25. November 2016

De belugaliberales forakt

I beste fall kan det amerikanske presidentvalget fungere som en slags forsonende renselsesprosess – at samfunnets eliter drives ut av sine sirkler og tilbake til dem de hevder å representere.

Publisert: VG, Andreas Masvie
- 16. November 2016

Et kristendomskritisk mageplask

Hans-Petter Halvorsen er i sin VG-kronikk langt unna å treffe blink med sin sterke kritikk av religion, av kristendom og av Knut Arild Hareides påstand «Jeg er kristen først, deretter nordmann». Det meste ender i et solid mageplask.

Publisert: VG, Espen Ottosen
- 23. Oktober 2016

En sekulær utopi

Solhjell og Raknes forteller om hva slags Norge de kunne ønske seg. Men tror de virkelig at det finnes noe slikt som en «livssynsnøytral» stat?

Publisert: VG, Andreas Masvie, Daniel Joachim Kleiven
- 23. September 2016

Frykten driver politikken

Det var frykt som etablerte EU i sin tid. I dag er det frykt som kan oppløse EU. Norge vil tape hvis EU mislykkes i dagens kriser som skriker etter lederskap.

Publisert: VG, Filip Rygg
- 03. Mai 2016

Flyktningene drømmer ikke om passivhus

Hundretusenvis av flyktninger strømmer nå til Europa. Verken Norge eller andre land var forberedt, spesielt ikke på den store viljen til å hjelpe. Vi må glemme reglene og løse krisen!

Publisert: VG
- 15. September 2015

Drømmer som voldtas 24/7

Hvert 30 sekund blir et nytt menneske offer for det som nå er verdens tredje største illegale industri. Det verste er ikke de mange bakmennene, men vår generasjons likegyldighet.

Publisert: VG, Filip Rygg
- 12. Juni 2015

Våre barnebarn vil skamme seg

«Det hadde ikke hjulpet om dere var her i fire dager, jeg hadde ikke hatt nok tid til å fortelle deg hvilke grusomheter vi har sett.»

Publisert: VG, Filip Rygg
- 27. Mars 2015
1 - 10 av 18
Powered by Cornerstone