Publiserte artikler

Det livssynsåpne samfunn - unntatt Buskerud

Etter at det nå i flere år har vært bred tilslutning til målet om det livssynsåpne sam­funnet, er det svært overraskende å lese intervjuet med ­rektor ved Røyken videre­gående skole i Vårt Land ­onsdag 6. september.

Publisert: Vårt Land, Øyvind Håbrekke
- 09. September 2017

Polariseringens pris

Hvor er stemmene som viser at man kan stå for en solidarisk flyktningpolitikk og samtidig være sterk forsvarer av den kristne kulturarven?

Publisert: Vårt Land, Øyvind Håbrekke
- 24. Juli 2017

Frihet i forsakelse

Liberalere må ­begynne å se friheten i selvtukt. Sant å si forut­setter liberale ideer en slik frihetsforståelse.

Publisert: Vårt Land, Andreas Masvie
- 19. Februar 2017

Norges plan uten mål

Etter mye venting kom omsider regjeringens handlingsplan mot menneskehandel. Det ble en stor skuffelse. Den mangler både konkrete mål og sluttdato.

Publisert: Vårt Land, Catharina Drejer
- 10. Februar 2017

Den gode moralismen

Vi er alle moralister. Et godt samfunn krever aktiv moralisme. Når vi er klar over det, kan vi begynne å snakke om hvordan vi moraliserer på en god måte.

Publisert: Vårt Land, Daniel Joachim Kleiven
- 07. Februar 2017

Økende forfølgelse i India

I 2016 skal flere kirker ha blitt brent ned i India alene enn i hele Midt-Østen. I løpet av de siste fire årene har India skutt i været fra 31. til 15. plass på rangeringen av trosforfølgelse.

Publisert: Vårt Land, Daniel Joachim Kleiven
- 23. Januar 2017

Ingen naturlover uten Gud

Mange skeptikere til gudstro holder opp naturlover som en alternativ og bedre forklaring til Gud. De hevder gjerne at nå som vi har oppdaget at det finnes visse mønstre for hvordan naturen fungerer, blir Gud overflødig som forklaring på naturlige fenomener.

Publisert: Vårt Land, Daniel Joachim Kleiven
- 18. Desember 2016

Tydelig eller ubetydelig

Når et parti får drøye fire prosentpoeng, kan det ikke føre en politikk som rører ved alle samfunnsområder. KrF bør definere seg selv tydeligere – ellers risikerer partiet å bli ubetydelig.

Publisert: Vårt Land, Andreas Masvie
- 03. Oktober 2016

Et umulig dilemma for amerikanske kristne

Verden våkner nå opp til realiteten av det som ligner mest på en dårlig skrevet tegneserie – Donald Trump kan i løpet av et par måneders tid bli øverste leder for verdens største økonomiske og militære kraft.

Publisert: Vårt Land, Daniel Joachim Kleiven
- 24. September 2016

Farlig sjarm på nettet

Jenter tar bilde av seg selv i ­bikini og legger ut på Facebook eller ­Snapchat. Det ser uskyldig ut, men kan være starten til å bli utnyttet ­av ­menneskehandlere.

Publisert: Vårt Land, Catharina Drejer
- 09. September 2016
1 - 10 av 56
1 2 3 4 5 ... 6 Neste
Powered by Cornerstone